Doei, cellulitis!


Ik tik bijna de 30 aan, maar eigenlijk heb ik al jaren last van putjes op mijn bovenbenen en billen. Als ik de ondergoedmodellen zie, vraag ik me echt af hoe ze die gladde huid in godsnaam voor elkaar hebben gekregen. Gelukkig hebben bijna alle ‘normale’ vrouwen er last van. Je kunt verschillende dingen doen tegen cellulitis. Ik onderging de traditionele Chinese Bellabaci cellulitisbehandeling.

Eerst smeert Mirja mijn bovenbenen en billen in met olie en krijg ik een ontspannende massage. Niet verkeerd, dacht ik. Als ik zo van mijn sinaasappelhuidje af kom, mag dit elke week wel gebeuren. Dan neemt ze de cups erbij. Bellabaci is de merknaam van de cupping-methode die Art de Jeunesse gebruikt. De cups moet je je voorstellen als doorzichtige, plastic dingen in de vorm van een eierdopje (je hebt verschillende maten). Het stevige plastic is indrukbaar. Als je het dan op de huid zet, zuigt het de huid een beetje vacuüm op die plek. Vanuit daar wordt zo’n cup dan over de te behandelen huid getrokken.

De eerste cups voel ik wel een beetje, maar Mirja heeft zelf letterlijk in de hand hoe hard ze de huid vacuüm zuigt ermee. De billen zijn goed te doen, de zijkant van de benen voel ik het meest. Dat komt omdat mijn huid daar het minst los zit. Vorig jaar heb ik al eens een volledige kuur gedaan met zo’n tien behandelingen en toen voelde ik er nog maar amper iets van. Je merkt dus wel echt dat je huid losser wordt en verbetert, maar niet na slechts één keer.

Wat de Bellabaci’s eigenlijk doen, is door de zuigende werking negatieve druk op de huid zetten en zo overtollig vocht en afvalstoffen afvoeren. Je bindweefsel en bloedcirculatie worden gestimuleerd. Nu heb ik er als proefkonijn maar eentje gehad dit keer, maar doorgaans zorgt de behandeling ook voor een betere contouring van je lijf. En het fijnst? Als ze na de cups weer even zacht de huid masseert met olie… mmm…

Liefs, Jenneke