Egalere huid? Pigmentvlekjes en roodheid weghalen!


Oh, spannend… mijn eerste blog! Ik liet Linda van de week bij mij wat pigmentvlekjes weghalen en daar moest onze vlogster Jenneke per se bij zijn met haar camera. We hebben flink gelachen; ik word vaak wat onrustig van een camera op mijn gezicht maar eigenlijk voelde het nu heel natuurlijk. Graag deel ik met jullie mijn ervaring met de pigmentbehandeling.

Het is niet continu dat we elkaar behandelen, maar eens in de zoveel tijd na werktijd: zeker! We zijn immers het levende visitekaartje van onze zaak en willen bovendien zelf voelen hoe elke behandeling voelt zodat we het goed kunnen uitleggen aan onze klanten.
Nu had ik na mijn eerste zwangerschap al wat pigmentvlekjes in mijn gezicht en die waren met de Limelight laser helemaal verdwenen. Na de tweede zwangerschap (ik ben een half jaar geleden bevallen) kwamen er op een andere plek nieuwe pigmentvlekjes. Dat gebeurt vaker bij zwangerschappen, maar ook bij het ouder worden van de huid. Er hoopt zich dan melanine op in de huid, en dat is de pigmentverkleuring die je ziet. Dat is verder niet erg, maar het oogt wat onrustig. Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan bij overmatig zonnen of gebruik van de zonnebank, of gewoon bij huiden die daar gevoelig voor zijn. Een puistje kan soms ook een pigmentvlekje worden. Gelukkig kunnen we die met onze laser allemaal weghalen! Daar ben ik als ijdeltuitje stiekem heel blij mee ;).
Ik heb het nu een keer of vijf gedaan. Je voelt even een schrikje, alsof iemand een elastiekje tegen je huid loslaat, maar daarna is de pijn meteen weg. Soms brandt het een beetje na en dat is juist een goed teken omdat de laser dan goed heeft gepakt. Al na een week of twee zie je resultaat. Eerst wordt het vlekje donkerder en daarna lichter. Vaak verdwijnt het zelfs al volledig na de eerste behandeling. Ik vind ‘m zelf superfijn, de Limelight, omdat het op elk lichaamsdeel kan. Ook grote pigmentvlekken en roodheid kunnen we ermee weghalen.

Kijk maar gewoon mijn vlog (ik ben trots, haha), dan zien jullie precies hoe het eraan toe gaat.

Liefs, Mirja